Lila

Turkki ei sovellu EU:hun

Turkki on maa, joka ei sovellu EU:hun.

Turkki käy EU:n kanssa neuvotteluja jo mahdollisesta EU-jäsenyydestä. Muut EU-maat vaativat Turkilta suuria muutoksia liittyen maan ihmisoikeuksiin sekä demokratian parantamiseen. Tällä hetkellä maa tosin tuntuu menevän täysin päinvastaiseen suuntaan:

Viime päivinä useampia EU:n maihin kuuluvia kansalaisia on hätkähdyttänyt tieto siitä, kuinka Turkki tulisi sallimaan suojaikärajan laskemisen 12-ikävuoteen nykyisestä 15-vuodesta.  Laki meni läpi äänin 7-6 tuomioistuimessa ja lapsiin sekaantumislakimuutoksen perusteluiksi kerrottiin se, että 12-vuotias lapsi on tietoinen siitä, mitä seksuaalinen kanssakäyminen on. Uusi lakimuutos tulisi voimaan jo 13.07.2017 lähtien. Tällä hetkellä 3,5 miljoonaa tyttölasta elää avioliitossa itseään rutkasti vanhemman muslimi miehen kanssa, joka pelkkänä ajatuksenakin herättää kuvotuksen tunteita.  Itse lakimuutos antaa Turkista pedofiilimäisen kuvan, eikä tosiaan nosta maan kansainvälistä mainetta saati arvostusta.

Turkissa on keskusteltu myös kuolemanrangaistuksen palauttamisesta, josta MTV:n sivusto uutisoikin viime heinäkuussa: ” Merkelin tiedottajan mukaan kuolemanrangaistuksen palauttaminen tarkoittaisi loppua maan jäsenneuvotteluille EU:n kanssa.  Turkissa on myös keskusteltu kuolemanrangaistuksen mahdollisesta palauttamisesta. Eilen (17.07.2016) keskusteluun osallistui myös Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan.”

Yle kertoi asiasta 22.07.2016 vielä seuraavasti: "Turkin oikeusministerin Bekir Bozdağin mukaan Euroopan unionin kanta ei vaikuta siihen, otetaanko Turkissa käyttöön kuolemanrangaistus. Bozdağ sanoo Turkin CNN:n haastattelussa, että kuolemanrangaistuksen mahdolliseen palauttamisen vaikuttavat lakiin liittyvät näkökohdat, ei EU:n tahto. Kuolemanrangaistus poistettiin Turkissa vuonna 2004, kun maa lähentyi EU:ta. Epäonnistuneen vallankaappausyrityksen jälkeen presidentti Recep Tayyip Erdoğan on väläyttänyt kuolemanrangaistuksen ottamista mahdollisesti uudelleen käyttöön. EU on varoittanut Turkkia ottamasta kuolemanrangaistusta käyttöön."

Turkin kulttuuri eroaa paljon Suomesta. Meidän maassamme naiset ovat tottuneet kulkemaan vapaina, kesäinen niukka pukeutuminen on normaalia, eikä miehet ole ns. ”ylempää kastia”. Turkissa naisia ei juuri näy yökerhoissa juhlimassa tai edes kaduilla yksin kulkemassa iltaisin. Miespuolisia kavereita harvoin tavataan kahden kesken, vaan tapaamiset pyritään järjestämään ryhmissä. Tällöin mitään "pahaa" ei pääsisi tapahtumaan.  Miehiä ei tule katsoa silmiin ja naiset kyselevät tarvittaessa neuvoa (esim kaupassa, kaupungilla) toisilta naisilta. Vaimon kuuluu hoitaa lapsien lisäksi kotityöt, kantaa kauppakassit ja antaa miehen päättää jopa itseään koskevista asioista. Pahin loukkaus miehelle on tämän naisen koskeminen tai raiskaus toisen miehen toimesta. Tosin ei pidä olla huomioimatta sitä, että myös Turkissa on paljon niitä naisia, jotka pitävät kunniakysymystä miesten luomana keinona hallita vastakkaista sukupuolta.

Ulkomaalaisten naisten "kunnia", eli ”namus”, ei ole turkkilaisten miesten mielestä sama asia, kuin turkkilaisten naisten kunnia. Usean turkkilaisen mielestä monet suomalaiset naiset ovat kunniattomia, väärä uskoisia (kristittyjä), ruumiiltaan likaisia (ei neitsyeitä) sekä keino päästä kiinni parempaan elintasoon. Väärinkäsityksiä aiheuttaa jo pelkästään meille suomalaisille harmiton tapa katsoa ihmisiä silmiin.

Suosittelen jokaiselle, vähäänkään asiasta kiinnostuneelle, lukemaan Kirsti Härkösen kirjan Kunniallisen naisen taakka – raportti seksuaalisesta väkivallasta Turkissa. Kirjaan on dokumentoitu tositapauksia naisten ja lasten kohtelusta turkkilaisella poliisilaitoksella, kotona, perhepiireissä, pidätysselleissä jne. Opus perustuu Härkösen useisiin tutkimusmatkoihin Turkin Kaakkoisosaan ja se ilmestyi kirjakauppoihin vuonna 2004. Rauhanpuolustajien sivuilla kirjasta kerrotaakin seuraavaa:

 ” Kirsti Härkösen vaikuttavassa raportissa yhdistyvät kidutuksiin liittyvät kylmät faktat, vankka tausta-aineisto, lumoavat matkakuvaukset, terävä ajattelu ja taitava kynänkäyttö. Härkönen on toiminut vuosia tukihenkilönä Suomen ulkoministeriön rahoittamassa ja Ensi- ja turvakotien liiton toteuttamassa hankkeessa, joka on selvittänyt Turkin ihmisoikeustilannetta ja erityisesti naisten oloja. Hankkeen tuloksena Istanbuliin on syntynyt naisten kriisikeskus Sahmaran.

Turkki on pyrkimässä Euroopan unionin jäseneksi. Härkösen raportti kartoittaa, mitä kaikkea maassa pitää tapahtua, ennen kuin ihmisoikeussopimukset ja -lait muuttuvat virallisten lausuntojen sanahelinästä arkipäivän todellisuudeksi."

Mielestäni Turkki ei koskaan tule olemaan kuin Eurooppa eikä sillä ole mitään annettavaa Euroopalle. Ihmiset, historia, kulttuuri, uskonto ja tavat ovat liian erilaisia. Suomen Turkin suurlähetystön mukaan Turkissa on muslimeja 99% väestöstä. Turkin jäsenyys avaisi islamisaatiolle ovet samalla, kun EU joutuisi ottamaan maan kannanotot sekä mielipiteet huomioon isojenkin päätöksien teossa.  Jokainen voi mielessään ajatella, mihin suuntaan sellainen EU:ta veisi. Unohtaa ei myöskään sovi, ettei Turkki itsessään ole järin rikas eikä rauhallinen maa. Ristiriitojen kitka aiheuttaisi kansojen väleille eripuraa, turvattomuutta ja tappeluita, joiden jälkeen EU ei olisi edes näinkään yhtenäinen, kuin mitä se tällä hetkellä on. Älkäämme olko tyhmänrohkeita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Olen samaa mieltä, että Turkki soveltuu huonosti EU:hun, kun kerran valtion päämies on valmis hyväksymään kuolemantuomion.

Samassa "epäeurooppalaisessa" veneessä ovat kuitenkin myös Perussuomalaiset nuoret lainsäädännöllisine "kehitysehdotuksineen".
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016072121938666_u...
http://research.calvin.edu/german-propaganda-archi...
http://research.calvin.edu/german-propaganda-archi...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Risto Laine

Tämäkin on Eurooppalaista ajattelua, ei tosin voida yleistää mutta tietyissä piireissä sitä hankitaan aika outoja petikavereita.
https://www.kotimaa24.fi/blogit/erkki-tuomioja-gaz...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kautta aikojen niitä outoja petikavereita on ollut kuten ensimmäisessä kommentissani totesin.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Turkki on kuitenkin jo Naton täysjäsen. Pitäisikö Suomen lopettaa kaikki yhteistyö Naton kanssa Turkin lakimuutoksien takia?

Minun puolesta Turkki voisi liittyä EU:n jäseneksi, jos Suomi eroaa samalla EU:n jäsenyydestä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Öljy, kaasu ja strategisesti tärkeä maantieteellinen asema mitä tulee öljyputkien rakentamiseen.

Se se kiiltää Merkelin silmissä.

Henry

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

"Itå on itä ja Länsi on länsi, ei kohtaa ne milloinkaan, kunnes edessä Jumalan tuomion, on Taivas kohtaava Maan".

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Yksikään maa ei sovellu nykyisenmuotoiseen Unioniin, paras olisi palata itsenäisten valtioitten yhteistyöhön ja unohtaa lopullisesti liittovaltiohullutus.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta

Turkki ei ole homogeeninen alue, siellä on paljon erilaisia alueita, joissa painotukset ovat erilaisia. Kirjoitin Turkista joku aika sitten.
http://karkot.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220054-turk...

Toimituksen poiminnat